Познато като „напитката на боговете“, виното е емблематично питие, запазило чара си от дълбока древност и неспиращо да се развива – като сортове, вкусове и видове. Изкуство за едни, регилия и наука за други, виното винаги е актуална тема – сред любителите и колекционерите, на семейната трапеза или просто в края на дългия работен ден. А до 5 ноември и в Kaufland България, където любителите ще могат да избират сред богато разнообразие от специално селектирани марки вина и сирена. 
 
В разгара на седмицата, посветена на виното и сиренето във веригата хипермаркети, ние ви подгряваме с пет любопитни и малко известни факта около виното.  
 
1. Вино с кока-кола. Защо не? 
Смесването на скъпо вино с кока-кола може да изправи косата на всеки истински ценител. В Китай представители на по-заможните семейства масово смесват скъпото Бордо със значително количество безалкохолно, за да направят напитката по-сладка.
 
2. По-трудните за произнасяне марки са по-скъпи
Изследване на Университета в Онтарио доказва, че вината с по-трудни за произнасяне имена се харесват най-много, а цената им е от 2 долара по-висока спрямо тази на по-лесните за изговаряне марки. 
 
3. Египетските фараони избягвали виното
Преди управлението на фараон Псамтик I, древноегипетските владетели се страхували от напитката. Те смятали, че това е кръвта на загиналите в бой с боговете. Затова който пиел вино, започвал да се държи ненормално. 
 
4. Вино на 1700 години
Най-старата запазена бутилка вино е на 1700 години и е изложена в историческия музей на германския район Фалц. Две трети от жълтеникавата амфора съдържа плътно вещество, най-вероятно маслиново олио. 
 
Интересните факти за виното са неизчерпаеми, както е и разнообразието от вкусове. От 30 октомври до 5 ноември всеки може да да избере според вкуса си в Kaufland България

Промоционалната селекция от вина и сирена е включена и на сайта, както и на специалните страници в седмичната брошура на веригата хипермаркети