Над 150 метра стоманени въжета за спускането на седем люлки на сцената, 2 машини за “мъгла” (абсолютно безвредна), 8 внушителни кукли-костюми със специален механизъм за “разтягане” - са само част от нещата, които впечатляват и спират дъха на зрителя, дошъл да гледа постановката “Страх”.

Спектакълът, който е дело на Старозагорския куклен театър и е с цели 4 номинации за “Икар”, гостува на софийска сцена в "Младежкия театър" в четвъртък вечер от 19.00ч.

Осемте кукли-костюми "лешояди" са с много специална конструкция и позволяват вратовете им да се разтягат до 2 метра дължина. Главите на "лешоядите" са изработени по технология за отливане на силиконови маски, която се използва единствено в киното, но тези в спектакъла не са от силикон, а от специални американски смоли.

“Страх” безспорно е една от най-провокативните, зрелищни и ефектни куклени постановки за възрастни на режисьорката Веселка Кунчева и сценографката Мариета Голомехова и заслужава внимането на “безстрашния” зрител.

В главната роля ще видим актьора Георги Спасов, а в неповторимата атмосфера и усещане на спектакъла ще ни потопят още девет души от трупата на "Старозагорския куклен театър".

Билетите за “Страх” на 26 март в Младежкия театър могат да бъдат закупени от касата на театъра (бул. „Дондуков“ № 8-10).