Лентата ще излезе по екраните на 19 юли 2019 година, съобщи "Уолт Дисни", без обаче да разкрива нищо за сюжета.

Вижте снимки на Форд преди и сега >>

73-годишният Форд се включва в ролята на прочутия авантюрист-археолог 35 г. след излизането на екран през 1981-а на "Похитители на изчезналия кивот". Спилбърг (69) се заема със завръщането на разказа за Инди Джоунс пред зрителите 11 години след "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп".

В последния филм главният герой се срещна с бившата си любов Марион (в ролята Карън Алън) и откри, че има пораснал син Мат Уилямс (Шая Лeбьоф). От "Уолт Дисни" не казват дали двамата ще се включат в продължението, пише "Дневник". Продуценти ще бъдат Катлийн Кенеди и Франк Маршал.

Спилбърг е бил режисьор на всичките филми от поредицата. "Индиана Джоунс" е създаден от Джордж Лукас и през годините донесе на създателите си почти 2 млрд. долара глобални приходи. След касовия успех на "Междузвездни войни" от "Уолт Дисни" за пръв път ще се пробват да възродят и сагата за археолога, след като купиха през 2013 г. правата от "Парамаунт пикчърс". Година по-рано компанията купи и "Лукас филм", която продуцираше двете поредици.

Реакциите на хората в социалните мрежи са смесени. Най-много обаче са тези, които се присмиват на възрастта на Харисън Форд с подхвърляния, че новият филм сигурно ще се казва "Индиана Джоунс и Алцхаймерите", "Индиана Джоунс и следобедната дрямка", "Индиана Джоунс и кристалната протеза", "Индиана Джоунс и храмът на изпускането на урина", "Индиана Джоунс и ченетата на съдбата".
ИЗБРАНО