Американската актриса поиска развод две години, след като сключиха брак, и 11 години, след като заживяха заедно.

Вижте как започна връзката им >>

Адвокатът на Джоли - Робърт Офър, разпространи изявление, че клиентката му е поискала бракът й с Брад Пит да бъде прекратен:

"Решението е взето в интерес на семейството. Тя няма да коментира и моли семейството й да бъде оставено на спокойствие."

Анджелина иска шестте им деца - осиновените Мадокс, Пакс и Захара и биологичните Шайло и близнаците Нокс и Вивиан, да останат при нея, а Брад да има право на посещения, защото била "изключително разстроена" от родителските му методи.

В документите за развод се посочва като дата на раздялата 15 септември 2016 г., допълват от БТА. Актрисата няма претенции за съпружеска издръжка.

По-късно Пит излезе с кратко изявление, че е "много разстроен":

"Желанието й много ме натъжи, но в момента най-важно е щастието на децата ни".

Това е трети брак на Анджелина Джоли и втори на Брад Пит. Тя беше омъжена за актьорите Били Боб Торнтън и Джони Лий Милър, а той - за актрисата Дженифър Анистън.

Брад и Анджелина се снимаха заедно във филма "Мистър и Мисис Смит", който излезе по екраните през 2005 г. След снимките Пит се разведе с Анистън и се премести да живее при Джоли. През май 2013 г. Анджелина разгласи, че се е подложила на двойна мастектомия от страх да не развие рак на гърдата, защото има рисков ген. По-късно тя премахна и яйчниците си.

Списание "Форбс" оцени общите приходи на двойката, откакто е заедно, на стойност 555 милиона долара. След сватбата си обаче Пит и Джоли са спечелили 117,5 милиона долара преди облагането с данъци.