На изпълнителката е поверено и попечителството над най-малката й дъщеря. Ограничителната заповед беше издадена, след като Мел Би подаде в съда клетвена декларация, според която Белафонте я е подлагал на емоционално и физическо насилие през целия им брак.

Вижте снимки на Мел Би и Стивън >>

Той я заплашвал, че ще пусне в мрежата сексуални клипове, заснети с нея. Певицата, чието истинско име е Мелани Браун, написа, че Белафонте най-често се държал грубо с нея след светски събития, на които били поканени. Той й нанесъл побой след представянето й на австралийския версия на "Х Фактор" през месец юли 2012 година и я пребил още веднъж след гастрола й със Спайс гърлс на лондонската олимпиада.

Според тъжителката претърпените побои са попречили на кариерата й. Освен това Белафонте тайно я е снимал докато са правили секс и е заплашил Мел Би че ще направи видеозаписите публично достояние, ако тя го напусне.

Г-жа Браун поиска съдействието на съда той да бъде възпрян в осъществяването на тези свои намерения. Мел Би подаде документи за развод още преди 10 години, но още не го е получила.