Всички се събраха заедно да прекарат коледните и новогодишни празници в Боровец, съобщи секретариата на царското семейство.

Вижте кадрите и още снимки >>

От Лондон пристигнаха Княз Кирил и децата му Мафалда, Олимпия и Тасило. От Мадрид – князете Кубрат и Константин-Асен, заедно със семействата си, Княгиня Мириам с князете Борис и Белтран, а още от преди Коледа в Боровец със семейството си е Княгиня Калина.

Преди да отпътуват към “Царска Бистрица” на 27 декември 2017 г., Симеон и семействата на князете Кубрат и Константин – Асен  си направиха снимка пред възпоменателната плоча за княз Кардам в парка “Врана”. През 2014 г., когато Кардам беше в кома в дома си в Мадрид, по случай неговия 50-ти юбилей, по инициатива на обществен клуб “Корона” беше посадена брезова горичка от 50 дървета.

Веднага след това отидоха в Боровец, където ги очакваше Маргарита.

На 3 януари царското семейство присъства на водосвет за здраве и успехи през новата година, който беше отслужен в православния параклис в Царска Бистрица “Свети Йоан Рилски Чудотворец”. Той е построен от цар Симеон и осветен през 2006 година на мястото, където се венча княгиня Калина. Така семейството отбеляза и 15 години от сватбата на Калина и Китин Муньос, които се навършиха на 26 октомври 2017 година.