През 90-те жените на модния подиум живееха като богини. Обичани от всички, с достъп до най-ексклузивните партита и с фотосесии, продадени в милиони копия.

Вижте топмоделите преди и сега >>

Кейт Мос влиза в света на топмоделите само на 16 години. Много хора смятат, че тя е прекалено ниска за манекенка, но тя доказва обратното, появявайки се в кампанията на Calvin Klein от 1992 г. с Марки Марк и вдъхновявайки поколение от фенове на модата. Сега тя продължава да участва в рекламни кампании заради култовия си статут.

Никой не може като Наоми. Кембъл е моделът с най-атлетична фигура и продължава да заковава голите фотосесии и до днес. Дори агресивните й избухвания на публични места, при които се стига и до бой, не успяват да помрачат кариерата й.

Синди Кауфорд става звезда на мейнстрийма още с появата си в красива червена рокля Versace на Оскарите. Тогава тя е съпруга на Ричард Гиър. След това моментално заснема една от най-култовите реклами на Pepsi, излъчени по време на Super Bow. Сега нейният завет е продължен от дъщеря й Кая Гербер.

В тази цветна палитра няма как да не присъства и една блондинка - Клаудия Шифър. Бледата кожа, дългите златисти коси и кристално сините й очи моментално я превръщат в муза на германския топ дизайнер Карл Лагерфелд. Тя дълги години е лице на Chanel, а днес все още изглежда като ангел.