Няма да сбъркате, ако за специален повод заложите на романтична прическа или небрежно прибрана коса, съветва коафьорът Георги Петков в третото издание на албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“.

В албума всяка тенденция е претворена в модна фотосесия. Модели са неотразимата Алекс Раева и манекени от „Визаж“ и „Ивет Фешън“. В книгата е включено практическо ръководство, съдържащоценни съвети за направата на бърза прическа.

Новата тенденция е миксирането на плитки, дантели от плитки, диадеми от плитки и къдрици в прибрана коса.

Вижте снимки >>

Un-done стилът коса е особено подходящ да се комбинира с романтична сватбена рокля или официален тоалет. За дамите, които желаят да бъдат с пуснати коси, вариантите са по-строгите ретро вълни или стилизиране на косата във вълни с плитка.

Най-актуалният аксесоар за лятото ще е венецът от орхидеи, но вие ще сте на гребена на вълната дори и с една орхидея, елегантно вплетена в кока или вълните от коса. Други акценти за прическите са големи аксесоари за коса от метал или кристали.

Цветовете при дамите варират в двете крайности. От комбинация на ярки контрастни кичури или омбре в русо-синьо, русо-черно, кафяво-оранжево-червено, до плавни меки преливки от тон в тон или цветна целувка в бежово-златиста, розово-прасковена или шоколадово-кафявата гама. Платиненото и златисто русо остават актуални този моден сезон.

При мъжките фризури има вариации от къси и квадратни форми до средно дълги небрежни коси, леко фиксирани и оформени на вълни. При по-дълги коси са модерни и обемът или плитката. При господата с къдрави коси е важно да се научат да стилизират и поддържат къдриците си, а не да се отказват от тях. Интересна тенденция при мъжете е, че ако искат да са по-екстравагантни, могат да заложат на следните цветове – русо, оранжево и розово-лилавото. Русото е абсолютният хит и при мъжете, и при жените този сезон.