Куклата "Хелоу Барби" е свързана с интернет чрез Wi-Fi връзка или блутут, за да може да разговаря с децата с технология, разработена от калифорнийската компания "Той ток", предаде Франс прес. "Хелоу Барби" е снабдена с микрофон и високоговорител.

Вижте новата "Барби" >>

Видео >>

"Тя ще бъде програмирана така, че да ползва 8000 фрази по време на диалог", заяви говорител на компанията производител "Мател", цитиран от БТА.

Представена за пръв път през март, "Хелоу Барби" ползва система за гласово разпознаване, създадена от "Той ток". Тя й позволява да изслуша детето и да му отговори по най-подходящия начин. Куклата ще може да изслушва всички хора у дома и да им отговаря чрез фрази, които са записани предварително или са свалени от интернет.

"Хелоу Барби" може да играе на двайсетина интерактивни игри, да разказва истории и смешки. Куклата помни части от разговор, за да ги възпроизведе по-късно в случай, че детето е споделило например за увлечението си по танците. Тази информация ще бъде регистрирана в паметта на играчката.

Новата кукла може да се "персонализира" в зависимост от интересите и вкусовете на притежателя й, като целта е да се усилят контактите между нея и детето. Очаква се "Хелоу Барби" да се появи на пазара в началото на ноември и да струва 74,99 долара (67 евро).