Оставете на страна Лондон, Рим и Париж и се замислете за пътуване до места, които не са толкова популярни, но си заслужава да бъдат посетени, особено ако искате наистина да опознаете Европа.

Вижте снимки >>

Градчето Бурано в Италия е очарователен остров, известен с изработката на фина дантела. То се отличава със запомнящите се къщи в пъстри цветове, накацали покрай живописните канали. Градът се намира на около осем километра северно от Венеция и човек може да хване вапорето (воден автобус), като по време на 40-минутното прекосяване на лагуната пред погледа му ще се открият зашеметяващи гледки.

Очарователният лазурен остров Хвар е царицата на Хърватска Далмация. Островът притежава необикновена природна красота, интересна и богата история, както и отлични хотели и шикозни барове.

Водопадът Кравице в Босна и Херцеговина се намира до село Студенци, на 7 км от град Любушки. Той се издига на над 120 м и пада от 25 м в кристално чист естествен воден басейн, заобиколен от всички страни от невероятно красив каньон.
Водопад е подслонен в гориста област с наситено зелен цвят, а ръкавите му се разстилат над обрасли тревисти местности. Когато грее слънце, над водопада винаги се образува дъга, а когато нощната светлина на луната го огрява, падащите води придобиват сребрист цвят.

Китният малък белгийски град Динан се намира на брега на река Маас и съчетава в себе си красива природа и средновековна архитектура. Името му се свързва най-вече с това, че именно там Адолф Сакс изобретява саксофона. Сред забележителностите, които за нищо на света не трябва да пропускате, е цитаделата, която е построена на ръба на скала, извисяваща се над града. Друга интересна забележителност е катедралата Нотр Дам дьо Динан, както и интересната и старинна съдебна палата.

Остров Скай, в Шотландия е любимо място на фотографите. Най-големият от вътрешните Хебридски острови и един от най-приближените до сушата, Скай е прочут със своите незабравими пейзажи и като скривалище на шотландския герой Бони Принс Чарли през 1746г. след безславно поражение на неговите 5000 шотландски планинци, нанесено им от английския дук на Къмбърланд.

Абатството Кайлмор
е гордостта на викторианска Ирландия. То е разположено в живописната местност Конемара в Ирландия. Кайлмор Аби е бенедиктински манастир от 1920 година. Първоначално замъкът е построен като частна резиденция за заможен лондонски лекар. По-късно е продаден на херцога и дукесата на Манчестър. Впоследствие обаче те също са се разделили с него заради дълговете си от игра на комар.

Чивита ди Баньореджо
е малко градче в Италия, където времето е спряло. Тук можете още да усетите атмосферата от Средновековието и Ренесанса. Разположен на висок хълм, Чивита ди Баньореджо почти не се е променил през вековете. Това някога са били два малки града. Чивита е частта, разположена на върха на хълма. До него се стига само по малка и стръмна пътека. Днес в Чивита живеят много малко хора, като градът е застрашен от напълно обезлюдяване и затова го наричат "Умиращия град“.

Историческият град – крепост Пиран в Словения. Градът е запазил средновековната си атмосфера с тесни улички и автентични къщи, типични за епохата. Името е от келтски произход, означаващо "селище на хълма" или е произлизащо от гръцката дума „огън”, фар за плаващите кораби към намиращите се в района през древността гръцки колонии.

Старото пристанище на Пиран се намира на края на Пиранския полуостров, който постепенно се стеснява между заливите Струнян и Пиран. Полуостровът достига Кабо Мадона, завършвайки с хълмовете Саврини. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил, се е намирало овалното вътрешно пристанище, което е било заменено през XIX в. от елегантен градски площад.