Актрисата беше неотразима на премиерата на филма, както и по време на пребиваването си в Кан, където позира с екипа на "По пътя" в ефектна рокля, инкрустирана с камъни и дълбока цепка. Тя се появи в дълга червена рокля на Рийм Акра с изумително деколте на фестивала в Кан за премиерата на филма на половинката си Робърт Патисън - Космополис.

Вижте снимки >>

Въпреки всички възхитени погледи и коментари, които събра по време на зашеметяващите си изяви на червения килим, Кристен твърди, че красотата  не е приоритет за нея. „Звучи като клише, но красотата носи много празнина със себе си", сподели актрисата в интервю за Bild.de.

В даден момент красотата изчезва. Това е напълно логично. Ако мислиш единствено за това как изглеждаш, бързо ще затъпееш. Дори да си най-красивият човек, ако нямаш сърце, външността няма значение. Когато видя такива хора си казвам: Ясен си ми. Маската ти ще падне, косата ти ще окапе и накрая ще си останеш просто един злобен човек и няма да можеш да прикриеш същността си с нищо", разсъждава Стюарт.