Абитуриентските рокли на 2013-а са ексклузивни, необичайни и интересни. Водещи на модните подиуми са тоалетите в стил минимализъм за изтънчени и нежни момичета. Декорациите напълно отсъстват при тази дреха. Не са и нужни. Благородните разцветки, качествените кройки и лъскавите тъкани правят визията неповторима. Блясъкът е една от основните модни тенденции. Тоалетът е украсен както с пайети и перли, така и със златни и сребърни нишки. Ако това ви се струва кич, наблегнете единствено на бюстието или на някой мини детайл. Тренд е металният отблясък на лилавото, зеленото и розовото.

Малката черна рокля отново взема връх в абитуриентските тенденции. Тя успява да подчертае достойнствата и да скрие недостатъците. Ще ви отдели на фона на тълпата. Отличен вариант за момичета, които притежават чар, харизма и увереност.

Ако водещите дизайнери забранят късите рокли, би избухнал бунт сред абитуриентките. Добър избор са коктейлните варианти. Линията може да е всякаква - права пола молив, безгрижно разкроена или във формата на лале. Последните два модела са идеални за горещи танци. Много красиво и изискано изглежда роклята с пищна пола, която перфектно подчертава талията. Корсетът е от мека материя, с тънки презрамки. Предпочитани са пастелните тонове - медено, ванилия, пясъчно, небесно, ефирно розово. Подобна цветова гама показва изискания ви вкус и прелестната хубост на младостта. Друга идея е да съчетаете нежните нюанси с ярки багри.

Дългата рокля е изключително актуална, особено ако е в стил "русалка". Подобен модел привлича изключително внимание. Предпочитани са и тоалети от струящи материи - коприна, шифон. Не забравяйте и за вариантите в стил "ампир" - високата талия скрива доста несъвършенства. Добра идея е широкият колан, обшит с перли и пайети. Тоалетът с гол гръб пък ще привлече погледа към красивите рамена.

Балът е грандиозно събитие и не може да се мине без дългите и пищни рокли в стил "принцеса". Оставете дълбокото деколте за дискотеката. Далеч по-секси е, ако е леко изрязано или оформено като сърце.

Лекичко в модата се промъква и азиатският стил. Дрехите, напомнящи индийско сари, се съчетават страхотно с тесен панталон. Туника с японски мотиви пък изглежда уникално и екзотично.

Вижте снимки >>


Решили ли сте да следвате напълно новите тенденции, допълнете с елегантен аксесоар. Един от тях са ръкавиците. Дължината им може да бъде различна, но внимавайте да не претрупате образа. Ако роклята е едноцветна, наблегнете на елегантни ръкавици с дантела, камъни и блясък.

Широките колани и тънките каишки също са нов тренд. Дали ще са изработени от кожа, или ще са от плат - изборът е ваш. В ролята на колан влиза и панделка, завързана на талията. Цялостния образ завършват елегантни обувки, задължително на ток. С голяма популярност се ползват прозрачните модели и летните ботушки. Не забравяйте и миниатюрната чантичка.