"Това е мъчително, но когато човек работи 50 години, се грижи за хората, които го съпътстват. И когато някой от тях си тръгне, това трябва да се вземе предвид", казва прочутият моделиер.

"Не обичам да мисля за времето след Армани, но все пак преди време попитах един от близките ми съдружници дали нещата ми са в ред. Той ми отговори: "Когато Господ те повика, ще бъдеш готов, ще видиш". И това ме успокои", споделя 79-годишният Армани.

Дизайнерът допълва, че денят на неговото оттегляне му се струва още много далеч и че предпочита да не мисли за миналото, а да гледа напред в бъдещето.

Миналата седмица той представи в Рим One Night Only Roma, тройно събитие, съчетало повторното откриване на бутика му на улица Кондоти, ревю и изложбата Eccentrico, показваща най-авангардните тенденции на италианския моделиер. Централно място беше отредено на представянето на подиума на три модни линии - Емпорио-Армани, Джорджо Армани и колекция висша мода Армани Приве на фона на внушителния Дворец на цивилизациите в италианската столица.

След ревюто на огромната тераса, превърната за случая в дансинг, близо 1400 души се събраха на парти, сред които близката приятелка на дизайнера Тина Търнър, актрисата София Лорен, Самюел Ел Джексън, Мила Йовович, Беренис Бежо.

Вижте снимки >>


Колекциите на Армани и Фере от финала на модната седмица в Милано >>