Добрина Чешмеджиева от БНТ за втори път е номинирана в категорията "Публицистика", след като през 2010 г. спечели приза в престижната категория. За да повтори успеха си обаче, ще трябва да "пребори" номинираните Цветанка Ризова, Люба Кулезич, Елена Йончева и развълнувалата цяла България с "трансфера" си от бТВ в Нова телевизия тази година Анна Цолова.

В по-леката ТВ категория "Шоу" обичаните от публиката телевизионни водещи Ива Екимова, Венета Харизанова, Мая Савова и Евгения Калканджиева от "Жените говорят" "ще срещнат на ринга" Камелия, Наталия Симеонова, Александра Сърчаджиева и Мартина Вачкова.
 
Две лица от екрана на БНТ са номинирани в категорията „Тв актриси”. Това са Мила Парушева, чиято звезда изгря в най-новия сериал на БНТ „Четвърта власт” с ролята на репортерката Ирмена и Лидия Инджова, която успешно се справи с изключително тежката роля на Лиляна Паница в историческия сериал „Недадените”, посветен на спасяването на българските евреи. Освен тях в категорията попадат Евелин Костова, Деси Бакърджиева и Теодора Духовникова.

Номинирани в категория "Сцена (актриси)" са колежките им от театралната сцена Анастасия Ингилизова за ролята й в „Декамерон“, Гергана Плетньова за ролята й във „Вуйчо Ваньо“, Илка Зафирова за ролята й в „Когато дъждът спря да вали“ на Андрю Бовел, Силвия Лулчева за ролята й в „Любовна песен“ на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ и Светлана Янчева за ролята й в спектакъла на Александър Морфов „Животът е прекрасен“.

Виктория Терзийска, Поли Генова, Михаела Филева, Мария Илиева и Преслава Пейчева пък ще "мерят сили" в категорията "Сцена (музика)". Мария Илиева е номинирана за още една категория - тя може да получи наградата на Fashion days за "Личен стил", стига да събере повече гласове от Деница Атанасова-Гергова, Антония Йорданова, Мария Силвестър и Катя Пенева.

Сред отличените с номинация Модели са Kремена Оташлийска, Кристина Несторова, Валентина Димитрова, Пирина Джупанова и Ивета Димитрова.

Вижте снимки на номинираните >>

 
Заслужили дами са номинирани и в категории "Спорт", "Култура", "Общество", "Дизайнери", "Бизнес". Церемонията по връчването на наградите „Жена на годината” 2013 е на 8 декември.