Церемонията бе белязана от бляскави тоалети с пищни деколтета. Роклите излъчваха холивудски разкош, който напоследък все по-рядко се вижда на червения килим. Сред най-изявените красавици на церемонията бяха Ирина Шейк и Рита Ора. Наоми Кембъл доведе майка си.

Вижте снимки >>

Британските модни награди бяха връчени в "Ройъл Албърт хол". Младият моден дизайнер Джонатан Андерсън спечели два приза. Той получи наградите за "Най-добър дизайнер на аксесоари" и за "Британски дизайнер на годината" за дамско облекло.

Специална почит бе отдадена към френско-тунизийския моден дизайнер Азедин Алая, който почина на 18 ноември на 77-годишна възраст. Известни манекенки, с които той е работил - Наоми Кембъл, Стефани Сиймор и Ева Херцигова, се качиха на сцената, за да почетат дизайнера, прочул се с проектираните от него ефирни рокли.

Наградата в категорията "Манекенка на годината" грабна Адоа Абоа, съобщават от БТА. Тя спечели надпреварата със сестрите Бела и Джиджи Хадид и 16-годишната Кая Гербер, дъщерята на топмодела Синди Крауфорд.

Наградата за "Моден дизайнер на годината" бе връчена на Раф Симънс, докато изпълнителният директор на "Гучи", италианецът Марко Бицари получи приза за ръководител в модния сектор. В категорията млади британски таланти бяха отличени Майкъл Халпърн за дамска мода и Чарлз Джефри за мъжка мода.