Независимо че напоследък във френската столица вали дъжд и сняг, дизайнерът Раф Симънс е създал за модна къща Диор колекция висша мода за жени, в която роклите са като разцъфнали цветя. Втората му колекция висша мода за Диор олицетворява пролетта.

Под голяма шатра, инсталирана в заснежения парк Тюйлери, бе създадена градина с храсти и плетове, в която манекенките бяха като поникнали цветя. Тоалетите са с много флорални бродерии. Представени бяха къси и дълги рокли, рокли с бюстиета, обемни поли. Вниманието привлече комбинирането на коприна и тюл в пастелни тонове. Вижте снимки >>

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха принцесата на Монако Шарлийн, актрисите Сигърни Уивър, Изабел Юпер, Карол Буке, Летисия Каста. Шефът на Диор Сидни Толедано бе усмихнат, макар че клиентите на висшата мода се топят като сняг от 60-те години. "2012 г. бе добра за висшата мода", заяви той - "Това е свързано с поява на нови клиенти, много от които са от Северна и Южна Америка, от Азия. Ателиетата работеха непрестанно, дори на Коледа. Това е така, защото заради новите млади клиенти облеклата като че ли станаха по-удобни за носене. Приносът за това на Симънс е безспорен."