Макар дизайнерът да не го казва директно, посланието може да се усети от дефилето му, с което по традиция бе открита за 28-и път Седмицата на модата в Москва (Volvo Fashion Week), съобщават от БТА. Дефилето бе открито от модел в елегантен бял костюм с панталон, допълнен с висока бяла шапка.

Да се насладят на моделите в руската столица се бяха събрали много представители на елита, а на първия ред бяха съпругата на Юдашкин и неговата дъщеря.

Според руския дизайнер именно бялата шапка е изключително подходяща вещ от гардероба на всяка жена. Тя може да се ползва за плаж в комплект с бяла блуза и яркочервени шорти, за театър с тъмносин тоалет с кристали, за всекидневни разходки из града.

Вижте снимки от ревюто >>

Шапките придават подчертана женственост на тоалетите с мъжки нотки. В новата си колекция дизайнерът използва именно мъжките кройки като основа на много от моделите си. А те се отличават с ясно изразена линия на рамото и графичност на силуета. Женските жакети с меки форми си хармонират с класически мъжки панталони, а мъжките сака дизайнерът съчетава с женствени копринени поли. Леките нежни блузи се допълват от мъжки шалове и папийонки.

Юдашкин се е заиграл и с цветовата гама. Ярките цветове на лятото се съчетават с нежните топли пролетни тонове: наситено червено и кобалтовосиньо са комбинирани с приглушено млечнобяло, бежово, шафраново и бледозлатисто.

С овации на дефилето бяха посрещнати вечерните тоалети, с които модна къща "Валентин Юдашкин" с право се гордее от години. Дизайнерът предлага вталени рокли, украсени задължително с камъни и пайети. В колекцията на Юдашкин бяха представени и няколко мъжки облекла, в които са съчетани сака и шорти, шапки и големи чанти. В рамките на Седмицата на модата, която ще продължи в руската столица до 29 октомври, колекциите си пролет-лято 2013 г. ще покажат известни дизайнери като Алена Ахмадулина, Дмитрий Логинов, Кира Пластинина, Наташа Дригант, Маша Цигал, Сергей Сисоев, Иля Шиян, Алина Асси, Даря Разумихина, Лена Василиева и много други.