Той откри събитието с представяне на новата си колекция за сезон есен-зима. "Древността и настоящето могат да се съчетават", заяви дизайнерът минути след като бе бурно аплодиран от зрителите за ревюто си. То е първото за него в рамките на Седмицата на модата в Китай, която се провежда в хотел Пекин, близо до площад Тянанмън.

Вижте снимки >>

Сливането на китайската традиция и настоящата действително е посланието, което Зифенг и неговата модна къща Ne Tiger искат да предадат с дизайните си, вдъхновени от династията Сън (960-1769) и допълнени с колорит и много цветя. Обстановката, която дизайнерът създаде за ревюто си, също приканваше към пътуване във времето, а моделите, сред които се отличаваше и една западна красавица с руса коса, се появиха на подиума, излизайки от декор, имитиращ входа на храм.

Дизайнерът обаче внесе и нотка от настоящето в ревюто си - лукса. "Обществото иска лукс. Все повече хора имат достъп до него", коментира дизайнерът.

Въпреки оскъдното присъствие на чуждестранни модели, 15-о издание на Китайската седмица на модата, която ще завърши на 3 ноември, цели да направи голям скок към интернационализацията, пишат от БГНЕС.