Много звезди са наясно с това и ползват един или друг от долуизброените безотказно действащи трикове за визуално по-слаба фигура. Вижте кои са те:

1. Един и същи цвят от глава до пети - монохроматичните облекла оптически издължават фигурата, скривайки всичко, върху което не бихте желали да акцентирате. Звезда, която е почитател на "хитринката" - актрисата Зосия Мамет.

2. Принтове с малки фигури. Ако имате какво да криете, не използвайте принтове с обемни фигури. Ползвайте десени на ситни точици, фин зиг-заг или актуалните за сезона маргаритки.

3. Минимизирайте бельото. Фините прашки ще направят по-голяма услуга на фигурата ви от дълбоките бикини, които могат да се очертаят под облеклото.

4. Рокля с подчертана талия и пола във формата на трапец. От този трик са се възползвали Салма Хайек и Джей Ло.

5. Материи, които се плъзгат по тялото ви, а не го пристягат.

6. Рокли, които създават оптична илюзия. По-тъмните кантове отстрани извайват фигурата - от тайната са се възползвали Кейт Уинслет, Пенелопе Крус, Лив Тайлър.

7. Високи обувки в цвят "nude", известен също и като цвят пудра. Телесния нюанс на обувката се слива с цвета на кожата ви и оптически издължава краката, правейки всичко останало да изглежда фино. Гореща почитателка на този трик е херцогиня Катрин, която по време на бременността си почти не се разделяше с любимите обувки.

8. Вталено сако.
Тъй като се носи над останалите дрехи, сакото може с лекота да подчертае талията ви, дори тя да не е толкова изразена.

9. Летни или зимни боти с V-образно деколте.

10. Тънко коланче в контрастен цвят на талията. Важно е коланът да пристяга най-тънката част от тялото ви, а не да оформя т.нар. "висока талия", която, парадоксално, не е никак подходяща, ако искате да изглеждате по-слаби, както и да не е ниско на ханша. Това е една от любимите "хитринки" на Даян Крюгер.

Вижте триковете в снимки >>