Вижте снимки >>

Ако трябва да се класират по популярност сватбите на 2014-та, безспорно първите места ще заемат дългоочакваното бракосъчетание на Анджелина Джоли и Брад Пит и развилата се с бурни темпове красива връзка между Джордж Клуни и Амал Аламудин, която се увенча с брак в града на любовта Венеция през септември. Булчинският воал на Анджелина, покрит с цветни рисунки на децата й Мадокс, Пакс, Захара, Шайло и близнаците Нокс и Вивиън, бе един от най-трогателните сватбени аксесоари, а романтичната разходка, която Джордж и Амал предложиха на гостите си с "лодката на любовта" дълго ще се помни от феновете.

Не само Клуни, но и бившите му приятелки се задомиха през 2014-та - при това преди него. Елизабета Каналис сключи брак с хирурга ортопед Брайън Фери в Сардиния, Италия и Стейси Киблър се омъжи за Джаред Побре, като сподели, че двамата са решили да вложат всичко в семейния си живот.

Преди два дни под венчило мина друга много известна двойка. Елтън Джон и партньорът му Дейвид Фърниш официално сключиха брак девет години след като двамата влязоха в гражданско партньорство. Елтън Джон и Дейвид Фърниш можаха да сключат брак съобразно новите закони, които бяха приети в Англия по-рано тази година. Певецът изтъкна, че сватбата ще бъде прекрасен повод за празнуване с техните деца, близки и приятели. Сватбените халки бяха поднесени от двамата им сина - 3-годишния Закари и двугодишния Илайджа.

Еднополови брак по-рано през годината сключиха холивудската актриса Джоди Фостър и партньорката ѝ - актрисата и фотограф Александра Хедисън, през април брак сключи и дизайнерът Том Форд.

През май цял сватбен уикенд си спретнаха риалити звездата Ким Кардашиян и Кание Уест. На централното тържество за милиони долари холивудската двойка каза обетите си по залез слънце си пред стена от бели рози и божури, висока 6 м във флорентинската крепост Форт Белведере. Ким носеше рокля с гол гръб със силует русалка, създадена специално за нея от "Живанши". Бяла рокличка на "Живанши" носеше и малката Норт, 11-месечното (по това време) дете на двойката.

Новак Джокович се ожени за бременната си приятелка само четири дни след победата на Уимбълдън. Той сподели, че на сватбата Йелена приличала на ангел, а тя - че била толкова развълнувана, че виждала всичко през сълзи. Булката, бременна с първото им дете, носеше рокля на Сара Бъртън за Алекзандър Маккуин. Същата дизайнерка създаде сватбената одежда на Кейт Мидълтън.

През 2014-та сватби вдигнаха Андреа Казираги, Оливия Палермо, сестрата на Бионсе Соланж Ноулс, Ашли Симпсън, Джесика Симпсън, бившият съпруг на Джей Ло Марк Антъни, който се ожени за Шанон Де Лима , Кели Роуланд, Робърт Кенеди - младши, който се ожени за актрисата Черил Хайнс.

2014-та се оказа не дотам успешна в личен план за някои от звездите, сключили брак. Памела Андерсън отново се ожени за бившия си съпруг Рик Саломон... и след това се разведе с него за втори път, признавайки, че е била наясно, че бракът им е грешка.