На събитието актьорът и режисьор Вин Дизел остави отпечатъците си пред Китайския театър в Холивуд. Освен в главната роля на Доминик Торето, Дизел е и продуцент на филмите от поредицата "Бързи и яростни" от четвърта част насам. Продуцира и друга успешна холивудска поредица, чието продължение предстои, "Хрониките на Ридик".

Видео >>
Снимки >>

Веднага след церемонията на Алеята на славата една нестандартна за Холивуд премиера зарадва феновете. Звездите от "Бързи и яростни 7" споделиха какво е семейството за тях, колко са близки извън снимачната площадка и отдадоха почит на човека, който (по думите на Вин Дизел) ги гледа отгоре, и е с тях всяка минута. Wiz Khalifa и Tyga изпълниха на живо своите песни, включени в саундтрака на филма. Парчето "See You Again" на Wiz Khalifa и Charlie Puth е специално посветено на Пол Уокър.

След световната премиера критиката се изказа повече от положително.

Според американското издание на "Esquire" „филмът няма да получи номинация за Оскар не заради липсата на качества и бокс офис, а защото от Академията са станали прекалено елитарни“.

Според "Ню Йорк Таймс" това е поредица, която с всяка следваща част "продължава да изригва".

"Лос Анджелис Таймс" определя филма като „забавление с много гориво във всички цилиндри“. 

"Бързи и яростни 7" вече постави рекорд в България. Филмът с участието на Вин Дизел, Пол Уокър, Дуейн „Скалата“ Джонсън, Мишел Родригез, Джейсън Стейтъм и Кърт Ръсел отвори на рекордните 79 екрана в цялата страна. През първата си седмица на голям екран седмата част от поредицата разби досегашния рекорд от 69 екрана, който беше поставен от "Петдесет нюанса сиво".