52-годишният Деп е новият лидер в "срамния" годишен списък след поредица филмови провали с негово участие, сред които "Превъзходство" и "Мордекай", пише БТА.

Джони и Амбър влюбени във Венеция >>

От сп. "Форбс" отчитат, че за всеки платен на Джони Деп долар възвръщаемостта и от двете продукции е едва 1,20 долара. Филмът "Мордекай" реализира скромните 47,3 милиона долара в международния бокс-офис, не успявайки да оправдае бюджета си от 60 милиона долара. В домашния бокс-офис за лентата с участието на Деп бяха продадени билети на стойност едва 7,7 милиона долара.

Глобалните продажби на билети за "Превъзходство" възлизат на 103 милиона долара, с които лентата едва успя да покрие производствените си разходи.

Сп. "Форбс" изготвя класацията на базата на хонорарите, бюджета и приходите от последните три филма на актьорите, излезли преди юни 2015 г., без да отчита печалбите от анимации и продукции с ограничено разпространение.

След две години на върха в срамния списък на сп. "Форбс", комедийният актьор Адам Сандлър не подлежи на избиране, благодарение на продуцентската сделка, която сключи със стрийминг платформата Нетфликс.

Второ място
в тазгодишната срамна класация заема актьорът Дензъл Уошингтън. Въпреки че не е участвал във филми, окачествени като сериозни провали, лентата "Закрилникът" реализира 192,3 милиона долара при бюджет от 55 милиона долара, Уошингтън е възвърнал скромните 6,50 долара за всеки платен за участието му долар.

Челната петица на сп. "Форбс" за най-надценени актьори се допълва от Уил Феръл, Лиъм Нийсън и Уил Смит.