Над 170 души от 205 номинирани, сред които Мерил Стрийп, Сали Хокинс, Марго Роби, Алисън Джани, Грета Гъруиг, Мери Джей Блайдж, Гари Олдман, Тимъти Шаламе, Даниел Калуя, Уилям Дефо се събраха за тазгодишния традиционен обяд.

Вижте снимки >>

Най-голяма радост събирането очевидно достави на бившата баскетболна звезда Коби Брайънт, който получи номинация като сценарист и разказвач на късометражния анимационен филм "Dear Basketball".

Брайънт така и не свали "сияйното изражение" от лицето си и с готовност позираше за селфи с всеки желаещ. "Не знам какво се случва, но ми харесва", сподели 39-годишният Коби Брайънт, без да сдържа кикота си, пишат от БТА.

Президентът на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли отправи шеговит призив към претендентите да не забравят да осъвременят профилите си във филмовата база данни IMDB.

Aктьорът и комик Патън Осуалд даде препоръки на печелившите как да произнесат "паметни" благодарствени речи:

"Бързайте към сцената. Ако се нуждаете от гориво, помислете за вперените във вас изпепеляващи и дори убийствени погледи на колегите ви. Запомнете също, че спъването и падането вече са "запазена марка" на Дженифър Лорънс. Бъдете стегнати. Не казвайте, че не сте очаквали да спечелите. Избягвайте да благодарите на мениджърите и агентите си, за да не се налага после да обяснявате на внуците защо сте го направили. Не е нужно да се сгъвате над микрофона. Спомнете си за наперената стойка на Фреди Меркюри. В крайна сметка бъдете искрени и съдържателни."