В интервю за сп. "Тайм аут" 39-годишният актьор признава, че е работил здраво през годината покрай участието си в продукциите "Assassins Creed" и "Пришълецът: Завет", и вече е време да помисли за отдих.

Вижте снимки на Майкъл и Алисия >>

"Годината беше изключително натоварена за мен. Изпитвах особен глад за работа и вложих много енергия в нея. Почти се бях вманиачил. И не само през тази година, през изминалите пет години бях на ръба да се превърна в работохолик. Скачах от филм на филм. Крайно време е да забавя темпото и да си почина", споделя Фасбендер, цитиран от БТА.

Запитан дали му е минавала мисълта окончателно да се откаже от актьорството, той отговаря, че не изключва подобна възможност:

"Не казвам, че това ще се случи, но понякога си мисля, че в актьорска професията настъпва момент, в който си на върха, след което поемаш надолу".

Майкъл, който е с германско-ирландски произход, е обвързан с шведската актриса Алисия Викандер. Двамата започнаха да излизат в края на 2014 г., след като се срещнаха на снимачната площадка на "The Light Between Oceans", в който играят съпруг и съпруга.