Тези и други въпроси на тема „Как се познават истинските приятели” провокираха Никол Станкулова – едно от най-очарователните лица в родния ТВ ефир, да изпълни една нова за нея мисия – да влезе в ролята на репортер и да потърси отговора на редица въпроси, свързани с приятелството. Анкетата на Никол е провокирана от онлайн проучване на тема „Как се познават истинските приятели?”, което се проведе на www.4more.bg. Проучването зададе този въпрос и предложи  редица възможни отговори,  които се асоциират с истинското приятелство. Част от тях  Никол зададе и по време на интервютата си. Сред тях бяха „Как разбираш, че един приятел е твой истински приятел?”, „Готови ли са приятелите ти да рискуват за теб?”, „Какви жертви си правил за своите приятели?”. Никол си позволи да попита дали приятелите се „покриват” един друг пред гаджетата си, както и кои са любимите на мъжките компании игри.

За изълнението на мисията си Никол посвети една вечер, в която обиколи някои от най-посещаваните столични барове в центъра и Студентски град, за да събере възможно най-много гледни точки. Повечето от интервюираните на тема „Как се познават истинските приятели” бяха мъжки компании. Въпреки че не всички приеха с охота предложението да отговорят, чарът и дар словото на Никол в повечето случаи се оказаха силно оръжие. В края на един от разговорите един от интервюираните дори се изкуши да влезе в ролята на журналист, който, на свой ред, взе интервю от Никол.

Повечето от интервюираните бяха категорични, че истинските приятели не е необходимо да са много, а да бъдат такива, на които може да се разчита във всяка ситуация, дори и „когато си до стената”. На въпроса „Как се познават истинските приятели?” всички бяха категорични, че тези приятелства се доказват с времето. И, че: „истинският приятел е този, на който можеш да се обадиш посред нощ, независимо за какво”. Един от интервюираните илюстрира истинското приятелство с вълнуваща история, в която негов приятел пътува заради него чак до Румъния, за да прибере багажа му...
Като част от истината за приятелството присъстваше и въпроса за предпочитаните забавления. Сред фаворитите се оказаха билярдът, джагата, дартсът, боулингът, дори айсхокеят...

Цялото видео с интервюта на тема «Как се познават истинските приятели» е на  www.4more.bg и може да бъде намерено в секция Истината за приятелството.