За големият ден Пепа Стоянова препоръчва вечно актуалните опушени очи или модерните папагалски тонове.

Какво представлява абитуриентският грим и по какво той се отличава от останалия?


Абитуриентския грим е празничен вечерен грим, който трябва да е по-наситен и дълготраен от ежедневния, без да прекаляваме! Гримът е по-силен, защото действието се разбива в нощни заведения, дискотеки и ресторанти със по-слабо изкуствено осветление. Дълготрайността се налага, заради голямата продължителност на бала - от посрещането на гостите на обяд, до посрещането на изгрева на сутринта.

Акцентът при абитуриентския грим е да се търси хармония между всички елементи от визията - стила и цвета на тоалета, аксесоарите, прическата и индивидуалността на младото момиче. Образът и идеята на самата абитуриентка за това как тя иска да изглежда и мнението на професионалиста на който се е доверила.

Какъв грим да изберете за нощта на абитуриентския бал?

Това преди всичко трябва да е личен избор, съобразен изцяло с индивидуалността на  абитуриентката. Добре е да се информирате за най-актуалните тенденции в грима, но да  съобразите вашата цялостна визия, с личните си предпочитания за вида на грима и цветовете с които се харесвате и е възможно да се използват. Съществува изключително голямо разнообразие от стилове и техники в грима.

Какви са модните тенденции в абитуриентския грим?

Модерни за сезона са цветните вечерни варианти на грим, които задължително се съобразяват с цвета на косата, очите и тена. Опушения грим е винаги актуален и класически. Актуалните папагалски и ярки цветове и комбинирането по между им изисква много познания и опитност.  В случай, че не сте сигурна, че избраният от вас грим ще ви отива, направете пробен грим.

Необходимо ли е да се прави пробен грим?

Не е необходимо да правите пробен грим, ако се доверите на истински добър професионалист и сте сигурна за избора на вашия грим. За да се спрете на даден гримьор, не избирайте по критерия за най-ниска цена. Разгледайте и портфолиото на вашият гримьор, поинтересувайте се от неговата квалификация и опит. Добре е да познавате и харесвате, неговата работа. Поинтересувайте се и от материалите, с които работи.

Задължително ли гримът за бала трябва да се прави от професионалист?

Разбира се, че не е задължително. Можете да се гримирате сами или да се доверите на свой близък, стига да притежавате нужните знания и умения. Ако сте заложили на собственият си опит, е добре отсега да закупите и изпробвате декоративните средства, да ги пробвате и да оттренирате грима си, за да сте спокойни и уверени, когато дойде големият ден. Ако сте избрали професионалист, се запознайте обстойно с неговата работа. Професионалистът може да прецени отлично вида и потребностите на кожата, пропорциите на лицето, излъчването и на тази база да избере и да постави продукти, които да гарантират устойчивост и прелест в продължение на часове. Важно е гримът да се съобрази и с това, че ще има заснемане с камера.

Кога се прави гримът, преди или след прическата?

Желателно е гримът да се прави след като е готова прическата!

Колко време отнема направата на грима?


В зависимост от сложността на грима- между 20- 45 минути са напълно достатъчни. Предвидете си аванс.

Вижте актуален абитуриентски грим >>