И докато модните критици одобриха избора на херцогинята на Кеймбридж, специалистите по етикет обявиха, че от страна на Катрин е било непростим гаф да изпъкне толкова, предвид факта, че Нейно величество и съпругата на принц Чарлз - Камила, носеха семпли бели костюми.

"Не знам какво си е мислела Кейт, при положение, че жените от кралското семейтво до една бяха облечени в пастелни тонове. Тя успя да засенчи дори и Нейно величество на собствения й празник с дръзката си яркочервена рокля, която сякаш крещеше: "Гледайте само мен!". Това е все едно на отидеш на сватба и да носиш бяло вместо булката", възмущават се модни специалисти, цитирани от британската преса.

"Ако до този момент имаше едно събитие, на което Катрин трябваше да се слее с останалите, вместо да се старае да изпъкне, както обикновено, това беше именно процесията по Темза. Да не говорим, че със същата рокля се е появявала и Ким Кардашиян, което изобщо не е в полза на Кейт. Дори и смятаните за модни издънки принцеси Беатрис и Южени бяха облечени по-подходящо от нея", смятат още фешън критици от Острова.

Вижте как тоалетът на Катрин контрастира с останалите >>