Тоалети в бледозлатисто и искрящо сиво придадоха блясък на червения килим.

Носителката на "Оскар" за най-добра актриса Кейт Бланшет беше заложила на богато украсена рокля с бледозлатист оттенък от колекцията на "Армани Приве", съчетана с тежки обици с опали на "Шопар".

Анджелина Джоли премина по червения килим в декорирана с пайети сребриста рокля на Ели Сааб, докато Наоми Уотс се беше спряла на обгърнала формите й искрящо бяла рокля с мъниста на Келвин Клайн.

В сребристата тоналност беше издържана и роклята с ресни на Оскар де ла Рента, носена от актрисата Дженифър Гарнър. Сребрист отблясък хвърляше и роклята на Жули Делпи, дело на Джени Пакам. Джесика Бийл беше заложила на свободно падаща рокля - водещият избор на повечето дами за церемонията, дело на "Шанел".

Дори крайно ексцентричната поп звезда Лейди Гага не правеше изключение от класическия стил. Певицата се беше спряла на рокля без презрамки на "Версаче" в кремав цвят и шал около шията.

В кремаво беше издържана и дантелената рокля на Порша де Роси, брачната партньорка на водещата на церемонията Елън Дедженеръс.

На тоалети в цветове на бижута се бяха спрели Дженифър Лорънс, избрала яркочервена рокля на "Диор", Джун Скуиб в тоалет със смарагдов цвят, дело на Тадаши Шоджи, и бременната Кери Уошингтън, заложила на рокля с цвят на аметист, творение на Джейсън Ву.

Номинираните за Оскар за Актриса в главна роля Ейми Адамс и Сандра Бълок бяха заложили на свободно падащи рокли в тъмносиньо, създадени съответно от "Гучи" и "Александър Маккуин". Тъмносин беше и избраният цвят на смокингите от актьори като Джим Кери и Кевин Спейси.

Класическият черен цвят също присъстваше на церемонията. На него бяха заложили Чарлийз Терон с рокля на "Диор", Джулия Робъртс с тоалет на "Живанши", Ан Хатауей, Ема Уотсън.

Номинираната за рекордния 18-и път Мерил Стрийп премина по червения килим с рокля в бяло и черно на "Ланвен".

Лупита Нионго прикова погледите, преминавайки като богиня по червения килим с поръчкова рокля на "Прада" в бледо пастелно синьо. Актрисата е участвала в проектирането на тоалета с дълбоко деколте и изрязан на гърба, съчетан с бижута на Фред Лейтън, сред които диамантена лента за коса. Нионго сподели, че се е вдъхновила за роклята от мехурчетата на шампанското, а цветът й напомня за Найроби, Кения. "Почерпихме вдъхновение за тоалета от потеклото й и от стария Холивуд. Избрахме деликатен, но въпреки това жизнерадостен цвят и класическо деколте в стил Елизабет Тейлър", споделя за Ройтерс стилистката на Нионго, Микаела Ерлангер.

"На фона на бледия цвят на роклята й тъмната й кожа просто сияе. Тоалетът на Лупита е великолепен. Тя не допусна никаква грешка. Има много други наградни церемонии, на които човек може да се облече по глупав или забавен начин. Нощта на Оскарите обаче набляга на класическото обаяние, очертано от Холивуд", не крие възторга си модният експерт от сп. "Инстайл" Хал Рубинстийн.

Вижте роклите и бижутата >>
Още снимки от червения килим >>
Наградените >>
Дженифър Лорънс отново падна >>
Италия, Франция и Кения ликуват >>
Селфи на звездите счупи рекорд в Туитър >>