Роклите на звездите, както всяка година, разкриха много плът и пищни форми. Някои от известните певици обаче бяха заложили не само на разголено облекло, но и на стил на ръба на разума.

Вижте снимки >>

Рита Ора се появи директно по халат и с хавлиена кърпа на главата. Кеша се облече като индианка на дискотека, а Ноа Кирел сложи огромна кожена рокля с мечешки глави на раменете.

Младият канадски певец Шон Мендес е големият победител на Европейските награди на MTV. Той спечели три отличия - за най-добър изпълнител, най-добра песен за летния хит "There's Nothing Holding Me Back" и за най-много почитатели.

Еминем беше награден с приза за най-добър хип-хоп изпълнител. Сред останалите отличници на Европейските музикални награди на MTV се наредиха Кендрик Ламар (най-добро видео за "Humble", Ед Шийран (най-добър изпълнител на живо), Давид Гета (най-добър изпълнител на електронна музика), Coldplay (най-добър рок изпълнител), група Thirty Seconds to Mars (най-добър алтернативен изпълнител), Дуа Липа (най-добър нов изпълнител).

Ирландските рокаджии U2 бяха удостоени с приза "Глобална икона" за десетилетията им на върха в музикалната индустрия.