Тази година, на 15 август, легендарната певица Силви Вартан чества 70-годишния си юбилей. В тази знакова година тя започва и световното си турне, което ще премине през България на 24 април в зала 1 на НДК.

Повече от 50 години са минали откакто 17-годишното момиче записва първото си хитово парче в Париж и се превръща в сензацията на френската сцена. Бързо се превръша в международна звезда. Излиза на една сцена, заедно с момчетата от Бийтълс, Мик Джагър пише песни за нея, а любимецът на поколения френцузи - рок певецът Джони Холидей, се влюбва в новата звезда и двамата стават най-обсъжданата двойка на Франция. Бракът им продължава 15 години.

Вижте снимки на Силви >>

В ексклузирното си интервю за „непознатиТЕ” певицата, родено в българското село Искрец, споделя, че изпълненията пред родна публика са винаги по-специални за нея, защото България е в сърцето й:България присъства всеки ден в моя живот, защото е свързана със скъпите ми спомени за родителите ми, детството ми, пейзажите...”, разкрива Силви Вартан пред камерата на документалната поредица.

Тя споделя още щастието си, че в тази юбилейна година ще се върне в родината си.

Филмът „Силви Вартан. Завръщане” ще покаже съвместно изпълнение на Силви и дъщеря й Дарина на емблематичната песен„Марица” за френската телевизия. Зрителите ще видят и непоказвани досега лични снимки със сина й Давид и майка й, както и кадри от най-новия й клип.