Музикантите от групата заявиха, че Фрей дълго време се е борел с тежки здравословни проблеми -  усложнения на ревматоиден артрит, остър язвен колит и възпаление на белите дробове. Миналата година здравето му беше причина групата да отложи няколко концерта, пише "Дневник".

Вижте снимки на Глен >>

На сайта на групата Дон Хенли, Джо Уолш и Тимъти Шмит благодарят на всички, които "са се надявали и са се молили за неговото оздравяване".

Групата е продала повече от 100 милиона албуми в световен мащаб. През 1998 година The Eagles заеха своето място в Рок залата на славата.

Фрай и Хенли основават The Eagles през 1971 година. Те са автори на множество известни хитове като "New Kid in Town", "Life in the Fast Lane", "Take it Easy", "Tequila Sunrise" и, естествено, "Hotel California". Техният албум с избрани хитове "Their Greatest Hits" е разпродаден в САЩ в тираж от 29 милиона екземпляра. С това отстъпват само на Майкъл Джексън и неговия албум "Thriller". The Eagles са носители на няколко награди "Грами", включително за "Запис на годината" през 1978-а за "Hotel California".

Разделят се през 1980 година, но отново се събират през 1994-а.