Актрисата влезе в болница преди 6 седмици, заради проблеми със сърцето. Въпреки множеството усложнения, състоянието на Тейлър се беше подобрило и имаше надежда тя да се прибере у дома. "Тя беше с децата си Майкъл Уайлдинг, Кристофър Уайлдинг, Лайза Тод и Мария Бъртън", съобщи агентът на Тейлър Сали Морисън в изявление. Елизабет Тейлър е баба на 9 внучета и 4 правнучета.

"Майка ми беше изключителна жена, която изживя пълноценно живота си, с голяма страст, хумор и любов. Въпреки че загубата й е опустошителна за тези от нас, за които тя беше толкова близка, толкова скъпа, винаги ще бъдем вдъхновявани от трайния й принос към нашия свят", заяви синът й Майкъл Уайлдинг в комюнике.

Вижте живота на Лиз в снимки >>

Покойната екранна знаменитост е считана за една от най-великите актриси на XX век. Животът на звездата бе изпълнен с редица предизвикателства, включително осем неуспешни брака със седем мъже. През годините Тейлър бе омъжена за Конрад Хилтън-младши, Майкъл Уайлдинг, Майк Тод, Еди Фишър, Ричард Бъртън, Джон Уорнър и Лари Фортенски.

Звездата на Холивуд е носителка на две отличия "Оскар" в категорията "Най-добра актриса" и "Jean Herscholt Humanitarian Academy Award" за борбата й срещу разпространението на ХИВ/СПИН. Тя е удостоена и с Орден на Британската империя.

През 1963 година Лиз прави рекорд с хонорар от един милион долара за ролята си във филма "Клеопатра". Актрисата беше голяма приятелка с вече покойния Крал на попа Майкъл Джексън, припомнят от БГНЕС .