Много женствена и удобна за носене, с V-образно деколте и привързана на ханша, тази рокля предизвика фурор, когато се появи в САЩ през 70-те години на миналия век. Две години след пускането й на пазара бяха продадени 5 милиона варианта на роклята. Даян фон Фюрстенберг, която е родена в Белгия и тогава бе 29-годишна, се появи на корицата сп. "Нюзуик", което я обяви за най-удивителната жена след Коко Шанел.

"Бях 20-годишна, когато я проектирах", довери наскоро дизайнерката пред в. "Ню Йорк таймс". "Тя промени не само моя живот, но и този на жените по начин, по който дори не съм мечтала."

Новата й колекция за сезона есен/зима 2014 г. почете тази годишнина. Дефилето започна с представяне на рокли тип "прегърни ме" с геометрични принтове в черно и златисто, носени в някои случаи върху панталони. В други случаи роклята бе превърната в дълъг черен вечерен тоалет от муселин с украса от звезди. Колекцията включва също дълги палта с принтове в черно и земни тонове, сака, носени в комбинация с дълги велурени поли. В края на дефилето бяха показани рокли "прегърни ме" с украса от флорални мотиви.

Вижте снимки >>