След завършването Елина мечтаеше да следва журналистика и беше твърдо решена да се развива в България. Дали вижданията ѝ са се променили година след бала? Решихме да разберем от първо лице:

Ти спечели конкурса "Най-красива абитуриентка" 2016. Какво ти даде тази победа?


В тогавашния момент, разбира се, бях щастлива, но този приз не промени по никакъв начин моето ежедневие, нито измени някаква частица от моя характер. Запечатала съм този момент в съзнанието си като едни прекрасен, красив и зареждащ спомен.

Вижте нови снимки на Елина >>

След като завърши училище, мечтаеше да следваш журналистика. Осъществи ли желанието си?

Определено нищо не успя да ме отклони от това, което силно исках, а впоследствие и постигнах – да уча журналистика. Вече е почти краят на втория семестър и мога гордо да заявя, че досега се справям сравнително добре и съм повече от доволна.

Промени ли се представата ти за специалността, в която се развиваш, след като те приеха?

Разбира се, не всяко нещо, което сме си представяли, се оказва точно такова. Така и при мен имаше изненади, свързани с тази специалност - както шокиращи за самата мен, така и такива, които още повече ме вглъбиха в това да постигна своята цел в тази сфера.

За какво мечтаеш сега?

Аз съм момиче мечтател по природа (смее се). Не се срамувам да призная, че често мечтая за съвсем щури и необясними за аудиторията неща. Поглеждайки сериозно над този въпрос, единственото нещо, за което силно копнея, е след години, връщайки черно-бялата лента назад в моето минало, да бъда изцяло удовлетворена от себе си, а заедно с това да накарам и родителите си да бъдат горди със своето дете.

Какво би искала да си постигнала след 10 години?

Засега нещата са ясни – успешна реализация в медийната сфера. Но сигурността я няма в нито едно нещо на този свят, затова не мога да твърдя, че за 10 години няма да променя нито един мой възглед и желание. Обобщено казано – искам да постигна тези неща, които ще ме накарат да бъда доволна от себе си.

Когато се видяхме последно, ти живееше сама в Пловдив, за да учиш. Как се справяш сега?

Промяната не е значителна, като се добави само, че вече не съм в Пловдив, а в София. Спомняйки си началото на моето образование в Пловдив и това в София, също не намирам големи различия. Може би единствено и само факта, че вече бях пораснала, по-съобразителна и по-мъдра, което ми помогна да бъда по-отпусната в така прекрасната обстановка сред вежливи и усмихнати хора.

Ако имаше възможност, би ли изживяла абитуриентския си бал отново?

Не! Не защото не бях силно развълнувана в този момент, а защото именно тези неща се изживяват веднъж в живота и се запомнят вечно. Мисля, че при едно повторение на този ден вълшебството би се загубило, а емоцията би била далеч по-слаба.

При последния ни разговор бе твърдо решена да се развиваш в България. Промени ли се мнението ти за 1 година?

Все още се позовавам на това, че успех и бъдеще в България има! Важна роля играе това как човек се е настроил и какво иска от живота си. Всеки достатъчно целеустремен човек ще открие своята сполука независимо в коя страна се намира. Всичко произлиза от дозата желание. Не случайно е казано "Има ли желание, има и начин."

Как обичаш да се забавляваш?

Обичам забавленията, които са на двете крайности. С това искам да кажа, че както обичам шумните и вечно забавляващи се хора и компании, така имам и периоди, в които просто искам двама, трима приятели до себе си, гледайки филм, и разсъждавайки върху всевъзможни щури теми. Това, че не съм в шумно и бучащо заведение, а съм вкъщи по пижама, далеч не означава, че не си прекарвам дори понякога и в пъти по-добре.

Какво ще пожелаеш на участничките в тазгодишния конкурс "Най-красива
абитуриентка"?


Пожелавам на красивите момичета да държат строго на естествената красота, да изживеят своя приказен бал вълшебно, да имат стремежа за постигане и на други успехи в бъдеще!

Очаквайте скоро още изненади от Елина! Конкурсът на Dir.bg "Най-красива абитуриентка 2017" стартира на 19 май!