Героинята на Лора Лукреция Донати е една от най-влиятелните жени във Флоренция. Перфектно служейки си със своята женственост и сексуално излъчване тя успява да положи в краката си много властни мъже, преследвайки целите си.

На среща с журналисти в Британския музей Лора призна, че именно Лукреция я е накарала да опознае и преживее собствената си женственост по нов начин. "Под маската на героинята си успях да докосна тази сила у себе си, която като Лора не притежавам" - каза тя.

Вижте снимки на Лора и Лукреция >>

Във втория сезон на „Демоните на Да Винчи” има ретроспекция в образа на героинята. "Във втория сезон тя изпитва съжаление, вглежда се в себе си, като цяло изглежда по-близка и достъпна" - казва Лора.

Преди участието си в "Демоните на Да Винчи" Лора Хадък е играла в "The Inbetweeners Movie", "Captain America: The First Avenger" и "Storage 24". От юли миналата година тя е омъжена за актьора Сам Клафлин (който можем да видим в една от главните роли в сагата "Игрите на глада").

Премиерата на втория сезон на „Демоните на Да Винчи” в България предстои на 25 март по Fox TV. Леонардо да Винчи (в ролята Том Райли) сега трябва да напрегне до краен предел способностите си, за да защити града от силите на Рим. Докато Медичите стигат до немислими крайности, за да устоят на новата заплаха, Да Винчи се отправя към далечните брегове на Южна Америка в търсене на "Книгата на тайните".