Още в коридорите към галерията ценителите на изобразителното изкуство видяха триизмерни пластики на емблематичния му робот Франки.

Левон Хампарцумян  и председателят на УС на Фондация за изкуство „Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева откриха изложбата и увериха, че ще продължават да  подкрепят млади и талантливи български творци. Визуалният артист Велизар Димчев бе забелязан от фондацията заради изключителната си креативност и силно развит личен художествен начин на работа в широк спектър на изобразителното изкуство - живопис, графика, пластики, видео инсталации.

Велизар посвети изложбата си „Голо око” на големия български художник Кольо Карамфилов, който е един от откривателите му и представи цикъл от картини, рисувани през последните 6 месеца в Лондон, където живее и работи от близо година. Платната са  инспирирани от наблюдението на вселената, която човешкото око и познание могат да достигнат с телескопи като Хъбъл. По-голямата част от тях са действително съществуващи или частично променени съзвездия, мъглявини, галактики и свръхнови.

Събитието уважиха и едни от най-близките приятели на Кольо Карамфилов - поетът Елин Рахнев, меценатът Николай Неделчев, арт директорът Мариета Ценова, художникът Стефан Божков, а съдружникът му Сава Цонев дойде с едногодишния си син, който беше и най-малкият ценител на картините на Велизар.                                                                

Изложбата „Голо око” може да се види в „УниКредит Студио“ до 5-ти май.