В него се включиха утвърдени актриси като Мерил Стрийп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>

Мерил Стрийп, придружавана от активистка защитничка на жертвите на домашно насилие, каза, че черният й тоалет символизира солидарността й с другите, които се опитват да възстановят баланса на силите, водещи до сексуално насилие.

"Искаме да оправим това и се чувстваме окуражени в този момент, когато сме изправени заедно в стегната черна редица", каза тя на червения килим в Бевърли хилс, Калифорния.

Демонстрацията в черно на наградите "Златен глобус" по отношение на модата се очакваше от дни, след като беше подет мащабен призив за промяна във връзка със скандала с филмовия продуцент Харви Уайнстийн и с десетки други други, обвинени в сексуален тормоз и насилие. Те са ключови фигури от развлекателния бизнес в Холивуд, медиите, модата, технологиите, издателствата. Новото движение "Таймс ъп" (Времето изтече), подкрепено от над 300 жени от Холивуд, беше осигурило значки за онези, които бяха предвидили по-цветни тоалети за церемонията.

Въпреки че на червения килим доминираше черното, актьорите все пак бяха включили ефектни детайли - Алисън Уилямс имаше оранжеви и сребристи полуокръжности върху горната част на черната си рокля от "Армани". Певицата Кели Кларксън се появи със златиста ивица около шията и златист ръкав на роклята от "Крисчън Сириано".

Джесика Бийл беше облечена като принцеса от приказките в дълга рокля на "Диор" без презрамки с украса от нежна прозрачна материя.

Ева Лонгория и Рийз Уидърспун заложиха на подчертано черни изчистени тоалети. Роклята на бременната Ева Лонгория беше вдъхновена от мъжки смокинг.

Даян Крюгер избра рокля от тюл на черни точки на модна къща "Прада". Тоалетът й имаше шал, спускащ се до земята, а по ръбовете му бяха сложени метални висулки.

Актрисата Клеър Фой от сериала "Короната" се появи с костюм с панталон в черно. Звездата на телевизионната поредица "Чернеещ" Трейси Елис Рос носеше тюрбан към черната си рокля на дизайнера Марк Джейкъбс.

Катрин Зита-Джоунс беше облечена с дълга рокля от прозрачна дантела с дълбоко изрязано деколте, изработени от Зухаир Мурад. Марго Роби, звездата от филма "Аз, Тоня", носеше рокля на "Гучи" с деколте и триизмерна украса на цветя.

Що се отнася до мъжете, Крис Съливън заложи на класически черен смокинг, но демонстрира черен лак на ноктите на ръцете си.

Звездата от филма "Бягай!" Даниел Калуя беше облечен в черен костюм на "Гучи", а на ревера си беше закачил значка на движението "Таймс ъп".

Британският актьор Алфред Молина беше сред малцината, които съчетаха класическите си черни костюми с черна, а не с бяла риза. Като него бяха Дейвид Харбър от "Странни неща", Ник Джонас и Боб Оденкърк.

"Това е много малък жест. Фактът, че аз нося черно, няма да промени нищо, но от малките жестове произлизат големите неща. Мисля, че е важно да покажеш на жените, че ги чуваш и им вярваш", каза Молина.

Манекенката Кендъл Дженър озадачи потребителите на социалните мрежи защо изобщо присъства на събитието. Тя беше облечена с най-голямата рокля, с огромен шлейф, сред който почти се губеше.

Вайола Дейвис показа естествената си коса. Роклята й на дизайнера Брандън Максуел беше в черно и с изрязано деколте.

Актрисите Бланка Бланко и Барбара Мейер пренебрегнаха дрескода в "черно" и се облякоха в цветни рокли, пише в. "Дейли мирър".

Наградите "Златен глобус", които се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, бяха раздадени за 75-и път на церемония в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс.