"Смело мога да кажа, че българското кино продължава да ми е длъжник. Не смятам, че съм изиграл голяма роля в наш филм. Дори и в "Шивачки", където имам по-сериозно участие, ролята ми пак бе еднопластова, просто до този момент нямам истински качествена изява на големия екран", признава Блатечки пред "24 часа".

Вижте снимки на Блатечки >>

Но въпреки всичко актьорът харесва героя си Чарли, в който се превъплащава във "Стъклен дом". Днес в „Денят е прекрасен" Блатечки сподели усещането си за него: "Чарли има защо да бъде лош. Харесвам героя си, защото е истински и естествено има част от мен в образа му. Разбира се, че той не е само отрицателен герой и има и нещо добро в него".

Заедно с Асен в студиото на "Денят е прекрасен" бяха Десислава Бакърджиева и Ваня Щерева, писаха от lifestyle.bg. Деси също сподели, че харесва героинята си, a Ваня каза, че по-интересни за нея се оказват второстепенните герои като семейство Ставреви, полицаите и инспектора. Затова в книгата си "Стъклен дом" Щерева ги разглежда по-подробно.

„Боряна и Камен са ми скучни, защото те ужасно много се обичат и като всяка невъзможна любов ту се гонят, ту се събират. Отрицателните герои са ми по-симпатични - Елена, Николай и Чарли... А аз бих се оприличала на героинята на Стефка Янорова - по-обикновена и истинска жена, която отбелязва с червено кръгче военните празници в календара, защото тогава мъжът й я възнаграждава с десант под завивките", пошегува се още Щерева.