Звездите заложиха на едновремешния холивудски блясък, писаха от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според допитване на msnbc най-красива на червената пътека е била ненадминатата Анджелина Джоли.

Майстор на семплата елегантност, тя се появи на церемонията с бяла рокля на Versace, с перфектен акцент в червено. За красивата половинка на Брад Пит до момента са гласували 48,7% от анкетираните.

На второ място след Анджи се нарежда неостаряващата Хелън Мирън с 18,2%. Мирън показа стил и елегантност с дълга вечерна рокля в тъмносиньо, дело на Badgley Mischka.

Чарлийз Терон пък беше зашеметяваща в нежна бледорозова рокля на Dior. Актрисата, която никога не се е страхувала да шокира модните среди, се класира на трето място в анкетата.

Вижте снимки >>

Анджелина Джоли приличаше на Грейс Кели в бялата сатенена рокля "Ателие Версаче", а малко и на Марлене Дитрих, заради червената лента на деколтето, която беше в хармония с червилото и чантичката й.

Актрисата Софиа Вергара приличаше на Джейн Мансфийлд в синята си рокля с голи рамене и надиплен шлейф "Вера Уанг".

Еван Рейчъл Ууд приличаше на съвременна Джоан Крофорд в пробляскващата зелена рокля "Гучи Премиер". Това е блясъкът на стария Холивуд, пишат от Actualno.

Никога не сме виждали толкова много прилепнали блестящи рокли в стила на 40-те години на миналия век - каза модният експерт Сам Сабоура. - Ефектът се дължи на линията русалка или пясъчен часовник. Сабоура посочи за пример Джоли, Терон, Ууд, Вергара, Рийз Уидърспуун, Кейт Бекинсейл, Руни Мара, Салма Хайек, Ел Макферсън, Дебра Месинг. Всички те бяха с прилепнали рокли, разширяващи се при стъпалата, а много бяха избрали шлейфове, тюл, пера.