33-годишният Тимбърлейк спечели седем отличия, сред които за най-добър изпълнител и най-добър албум за "The 20/20 Experience". Imagine Dragons получиха награди в пет категории. Трофеите им са за най-добър рок изпълнител и най-добър дует/ група.

Суперзвездата Дженифър Лопес беше почетена с наградата "Икона". Отличието й бе връчено от латино звездата Рики Мартин. Лопес бе оценена най-високо и от модните критици. Тя пристигна на церемонията в червена рокля на Дона Карън. След нея в модната класация се наредиха Миранда Ламбърт в розова мини рокля, Кари Ъндърууд в електриково зелено, Луси Хейл от "Малки сладки лъжкини" с рокля в "цветен блок" на Алекс Пери, Джордин Спаркс в семпла тясна рокля на Майкъл Костело.

Церемонията започна с представяне на химна на световното първенство по футбол, изпълнен от Дженифър Лопес, рапъра Питбул и бразилката Клаудия Лейте. Най-емоционалният момент от шоуто беше появата на покойния Крал на попа Майкъл Джексън, чиято холограма изпълни посмъртно издадената песен "Slave to the Rhythm".