Гостите на ревюто влязоха в абстрактно изрисуваната и специално издигната за целта зимна градина с множество многоцветни панели, съобщи БТА. Някои дори се препънаха в разпръснатите по пода плодове.

Вижте колекцията на "Диор" >>

Колекциите на Сергеенко, "Версаче" и "Иля" >>

В този сюрреалистичен декор дизайнерът Раф Симонс премина през няколко века. Шоуто беше като пътуване във времето - през стила на холандските майстори, Средновековието и Ренесанса.

"Бях заинтригуван от идеята за забранения плод и какво може да означава това в наши дни. Как идеята за чистотата и невинността се противопоставя на изобилието и декадентството", обясни Раф Симонс.

Манекенките се движеха в развяващи се бели рокли, пристегнати в кръста палта с широки поли до глезена и обемни пелерини. Раф Симонс съчета цветни палта с широки панталони, контрастира бяло, бледосиньо и розово с щампи и яркочервено, синьо и зелено.

Колекцията предложи едновременно удължен прав силует от шифон като средновековна риза и рокли с пристегнат кръст и много широки поли, с огромни ръкави във фламандски стил. Много от тоалетите бяха на деликатни точки, напомнящи за стила на френските импресионисти и стила на поантилизма.

Акцент в колекцията бяха палтата - от кашмир, често с асиметрични ръкави, предимно в кобалтовосиньо и бордо.

Знаменитости като Лупита Нионго и Емили Блънт блестяха сред публиката в рокли на "Диор". Лупита Нионго, която седеше до редакторката на "Вог" Ана Уинтур, каза, виждайки декора, че не може да повярва на очите си.

Седмицата на висшата мода в Париж продължава до четвъртък.