Din-Yo има идеята за проекта „Петък вечер” от преди няколко години, но го реализира едва сега - с изключително талантлив екип и изцяло нова визия. Той е автор на музиката заедно с DJ Coco Beats, чието дело е и аранжимента. Текстът за парчето е дело на Din-Yo и е измежду любимите му.

Песента е записана в Studio Buster (Бате Пешо, DJ Coco Beats). Негова дуетна половинка отново е Марина Драгомирецкая - джаз певица, която наскоро изпълни ролята на Рокси Харт в нашумелия мюзикъл "Чикаго" и сестра на ТВ водещия Деян Славчев - Део.
 
Din-Yo и Марина заснеха красив видео клип към парчето. Според изпълнителя "Петък вечер" е много тъжна песен и е било необходимо проникновен режисьорски поглед, който да допринесе визуално за доизграждането на емоцията. Това е причината Din-Yo да се довери на младия Георги Георгиев – Ze.

Клипът е заснет в сърцето на столицата в дома на ген. Паприков, построен през 1905 г. Роялът, около който са събрани героите от песента, има своя история - той е личен подарък на семейството от княз Фердинанд. Атмосферата на апартамента е запазила аристократичния дух на времето си, придавайки на видеото интимност и многозначителност.

В клипа Део е симпатичен сервитьор, който подава на Din-Yo питие от отрупан поднос в разгара на лъскаво парти. Освен ТВ водещия, в клипа участват Димитрина Мирчева, Мария Купенова, Весела Делчева, Ивелина Колаксъзова, Пиер Пиер, Ива Иванова, Живко Константинов, Калоян Колев, Rory Miller. Заедно с главните герои Din-Yo и Марина Драгомирецкая те изпращат зрителите в отрязък от минало време, потапят ги в друга епоха.

Вижте снимки >>

С пестеливи, но точни изразни средства видеото успява да пресъздаде по магичен начин вечната борба между черното и бялото, между доброто и злото, между материалното и духовното. Клипът разказва за порочния, лъскав свят, в който нищо не е такова, каквото изглежда, който издига на пиедестал разкоша, материалното, блясъка на греховете, маскирани като добродетели.

"Душата се храни с тях, но не се засища, защото душата се нуждае от любов. Любовта е онова истинско богатство, на което не можем да сложим етикет. Има ли - значи не е истинска, а е стока" - споделя Din-Yo. "В клипа показваме вечер, която прелива от разкош, демонстрации на излишество и похот, които не могат да утолят жаждата за истински емоции" - коментира изпълнителят.