Режисьор на лентата е Габриеле Салваторес, който през 1992-а година печели  "Оскар" за чуждоезичен филм с „Медитеранео“. Продуцентите от „Индиго“ пък спечелиха „Оскар“ тази година с филма „Голямата красота“.

„Винаги е приятно да се работи с такъв екип от професионалисти. Снимките продължиха 3 месеца, снимахме основно в Северна Италия. Вече се появиха 3 комикса и една книга, като всяко едно от тези издания e част от промоцията на филма“, споделя Христо. Вижте снимки на актьора >>

Той удря в десетката с роли в „Добрата война", "В моя памет", "Страстите Христови".  В последния той влиза в образа на Св. Йоан Богослов и впечатлява своята колежка Моника Белучи (Св. Мария Магдалена), която го нарича свой приятел.

С характерния си стил да живее и твори между два свята – на измислицата и реалността, този път Габриеле Салваторес създава "Невидимото момче" като детско приключенско фентъзи.

Филмът разказва историята на 13-годишния Микеле. Той открива, че може да става невидим. Като всяка история на големия италиански режисьор и тук зрителят е поканен да погледне отвъд очевидното и да стигне до парадоксалното откритие - незабелязваният от никой тийнейджър променя себе си и света, когато става невидим.

„В крайна сметка всички искаме да бъдем невидими или тайно се страхуваме от тази възможност - никой да не ни види и да останем недооценени“, коментира Салваторес като шеговито добавя, че безплътният герой е много по-скъп от често срещаните за жанра летящи супермени.

Режисьорът не крие, че голяма част от магията на филма е в сполучливата интерпретация на актьори като Фабрицио Бентиволио, Христо Живков и Ксения Рапопорт.

Живков си партнира и с Валерия Голино, известна от филми като „Четири стаи“, „Смотаняци“, „Рейнмен“, „Фрида“ и много други.

Филмът е с бюджет от 8 милиона евро и излиза на впечатляващите за Италия над 400 екрана. Премиерата ще е на 18 декември. Не е ясно дали "Невидимото момче“ ще се появи по екраните в България.