Джорджо Армани се вдъхнови от Никита, героиня в едноименния филм на Люк Бесон, за колекцията си "Емпорио Армани" за сезон есен/зима 2014-2015.

В линията, насочена към младите клиентки, дизайнерът предложи широки панталони, които напомнят за дълги поли. Те стигат до глезена или до коляното и се комбинират с блузони или сака и обувки с дебели подметки.

Въпреки че са в младежката колекция, моделите са привлекателни за жени от всяка възраст, защото падат много меко. Много от моделите са украсени с перли - като копчета, по подгъвите или като райета по панталоните.

Дизайнерът представи колекцията си "Джорджо Армани" в последния ден на Седмицата на модата в Милано, но влиятелната главна редакторка на сп. "Вог" Ана Уинтур я пропусна, защото замина за Париж, който поема щафетата с модните дефилета.

Армани участва в италианските дефилета от две десетилетия и напоследък няма други дизайнери с неговото реноме през последния ден от програмата. Той заяви пред журналисти след ревюто, че календарът трябва да бъде променен, за да има влиятелни дизайнери до края.

От сп. "Вог" са го уверили, че ревюто му ще бъде гледано от други редактори, но той каза, че това не е същото.

"Не е професионално" - каза той.

В колекцията за следващия сезон есен/зима Армани освежи сивото с лайм и превърна трикото в тюл, подходящ за вечерни облекла. Той се съсредоточи върху малки иновации в стила и кройките.

Зад кулисите разкритикува излишъка в някои от колекциите, като отклоняващи се от модата и в крайна сметка разочароващи за купувачите. Саката на сивите костюми с панталони са с едно копче, освежени на ревера с пръски лайм. Отстрани на панталона има зелено райе, което му придава по-спортен вид. Пепелявосивото от ежедневните облекла става лъскаво при вечерните, обсипано със зелени камъни или зелени райета. 

Вижте снимки от ревютата >>