Това модно ревю от Седмицата на модата в Ню Йорк стана символ на бавната нормализация след атентатите преди 13 години.

Както всяка година на 11 септември Ню Йорк ще отдаде почит на повече от 3000-те жертви на атентатите. Това направи по свой начин и "Hugo Boss femme" с представянето на колекцията на артистичния си директор Джейсън Ву, който избра 54-я етаж на откритата през миналия ноември Кула 4 на Световния търговски център. Забележителните гледки, които се откриват от прозорците на небостъргача към Ню Йоркбяха в пълен унисон с ефирните модели от колекцията пролет-лято 2015.

Вижте снимки >>

В колекцията на младия нюйоркчанин, роден в Тайван, преобладават прозрачни ефирни материи, ситни плисета, летни цветове - нежно жълто, тюркоазено, лавандула и класическите бяло и черно. Геометричния подход в кройките на представените 49 модела постигна ефекта на изящна изчистена графичност.

Модният дизайнер, който стана известен след като Първата дама - Мишел Обама показа предпочитания към неговите модели, този път се вдъхновява от мъжкия гардероб. Той представи вечерни тоалети съчетаващи строга бяла риза, съчетана с дълга дантелена пола в нежен цвят.