Принц Уилям и съпругата му бяха на двудневно посещение във френската столица.

Вижте снимки >>

Те бяха посрещнати пред Елисейския дворец от френския президент Франсоа Оланд късно в петък. На входа кавалеристи от Републиканската гвардия им отдадоха военни почести, които се полагат на принц. Кейт беше със зелено палто на "Катрин Уолкър" в чест на Свети Патрик, светеца покровител на Ирландия, чийто ден се отбелязваше.

След това херцозите отидоха в британското посолство, където Катрин беше с черна рокля с колан-панделка на "Александър Макуин". Вечерта в посолството имаше гала вечеря, а сред гостите бяха британската актриса Кристин Скот Томас и френските актьори Одри Тоту и Жан Рено.

Съпругата на Уилям блесна със сива рокля по тялото на "Джени Пакман", която подчерта слабата й фигура.

На втория ден от посещението тя заложи на тоалет и чантичка на "Шанел". С Уилям се снимаха пред Айфеловата кула, поиграха ръгби с деца на площад "Трокадеро", разгледаха Музея "Орсе". Те се срещнаха с пострадали в атентатите в Париж и Ница в мемориалния комплекс "Инвалидите".

Накрая на визитата си в Париж двамата се забавляваха на мач по ръгби между Франция и Уелс на националния стадион. Херцогинята беше облечена с червено палто на "Каролина Ерера".

Уилям и Кейт бяха посланици на добра воля на Великобритания в период, когато страната се готви да задейства официално процеса по напускане на ЕС. Те дадоха началото на кампанията "Съседите" с акцент отношенията между Франция и Обединеното кралство.