Две седмици преди да отлети за Малта като български представител Крисия Тодорова е категорична: „Мога да сборя конкуренцията. Няма участник, от който да ме е страх или да е по-добър от мен.

С акомпанимент на роял в нейната „Планета на децата” ще се включат братята Хасан и Ибрахим  Игнатови, а зад гърба им на сцената ще се вихри торнадо от сух лед, научи „Монитор”.

Крисия заминава за Ла Валета на 9 ноември с екип от 10 души, в който освен репортери от БНТ и bTV влизат майка й Ангелина и музикалният й ментор Евгени Димитров- Маестрото. Шефът на „Ку-ку бенд” играе ролята на буфер между момиченцето и напористите журналисти и ще го придружи в срещите с медии на острова.

В момента Крисия репетира по 2 часа дневно за големия концерт на 15 ноември.  Изслушала е всяка от песните - претенденти за любовта на Европа, но нито една не смята за по-добра от „Планета на децата”. Епичната балада е дело на Слави Трифонов, Ивайло Вълчев и Евгени Димитров, а усещането за Космос в инструментала се подсилва от Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.

Аз пък измислих да се пее за приказка”, обясни чаровницата в „Още от деня” по БНТ.

БНТ ще излъчи на живо от Ла Валета финала на детската „Евровизия 2014” на 15 ноември от 20 ч, а събитията около престоя и участието на Крисия, Хасан и Ибрахим ще бъдат проследени отблизо от Петя Дикова за bTV. Освен в 16-те държави участнички конкурсът ще стигне до зрителите във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Коста Рика, Аржентина и САЩ.