Сара Брайтман пя за първи път в България пред над 7000 души. Повикаха я два пъти на бис. Аплодисментите на публиката трогнаха певицата, която веднага след концерта сподели:

"Благодаря за топлото посрещане и невероятната атмосфера по време на целия концерт. По света е рядкост да срещнеш такава публика."

Визуалното шоу на Брайтман бе изпълнено с космически елементи, които припомняха, че след концерта й предстои пътуване до Международната космическа станция. Вижте снимки >>

На сцената, заедно със Симфоничния оркестър на БНР и бенд, водени от диригента Пол Бейтман, Сара изпълни "Time to say goodbye", "Nessun Dorma", както и кавър версиите на  хитовете на Queen - "Who Wants to Live Forever" и на Kansas - "Dust In The Wind".

Минути след приключването на концерта Брайтмън се срещна зад кулисите с 9 от изпълнителите в шоуто "Гласът на България". Освен автографи и снимки с всеки един от тях, звездата им даде и няколко ценни съвета за света на голямата сцена и уменията, които трябва да развият, за да имат успешна кариера.