Дефилетата на "Шанел" предизвикват голям интерес не само с тоалетите, но и с декора. През октомври подиумът приличаше на слънчеви панели, а около него имаше 13 ветрогенератора. Този път триста малки флагчета с логото на марката бяха поставени по глобуса навсякъде, където тя има магазини.

"Преди 100 години "Шанел" отвори първия си бутик в Довил, а днес в света имаме 300 пункта за продажба" - каза Карл Лагерфелд след дефилето. "Мога да бъда доволен, защото, когато започнах преди 30 години, имаше три или четири бутика. Днес те са 185."

Колекцията за есен/зима 2013 е "шикозна и сексапилна", каза той и уточни - "дискретен сексапил, не сексапил от сексшоп". Полите са често много къси, но краката са покрити с кожени чорапи. Между тях и полата се виждат няколко сантиметра от крака. Повечето тоалети са тъмни - в черно, сиво, тъмносиньо, но има и в розово. Много от саката са с бродерии. Карл Лагерфелд говори за "пропорция" и "обем" в колекцията си. Има и наслагване на пластове с двойни поли - едната с дължина до коляното, а другата къса.

Дефилето на "Шанел" както обичайно привлече много звезди - Джесика Частейн, Мила Йовович, Мари-Жозе Кроз, Ванеса Паради.

Вижте снимки >>