Роклите, които съвсем символично прикриват, и то едва-едва, само най-предизвикателните участъци от тялото, определено са предпочитани от известните красавици. Аби Кланси, Джейми Алекзандър, Майли Сайръс охотно станаха "посланици" на новата тенденция "Защо да се безпокоим за роклята", "рецептата" за която би звучала съвсем семпло: 1 част плат към 5 части плът.

Неотразима в рокля на Azzaro, Джейми Алекзандър показа апетитни извивки, покрити само с прозрачен тюл, на премиерата на "Тор" 2, а Аби Кланси остави вкъщи бельото и представи смела рокля на Julien Macdonald, ефектно принтирана с британския флаг . Дори Селена Гомес, която твърди, че "винаги ще си остане по-скоро момичето, което някой би завел при родителите си на вечеря, отколкото свалка за една нощ", се изкуши от новата тенденция и се появи на парти с разголена отпред черна рокля в духа на новата тенденция.

Вижте снимки >>

Гуинет Полтроу и Хайди Клум определено не смятат, че тази тенденция е само за тийнейджърки. И двете имаха изяви с доста предизвикателни тоалети, които предизвикаха много коментари.